Buscador per paraules clau
22 febrer 2023

32 empreses de la comarca reben la certificació Biosphere per les seves pràctiques sostenibles i unes altres 22 s’acrediten com a Punt d’informació turística, amb el suport del Consell Comarcal

El Consell Comarcal, els municipis i els establiments turístics de la comarca treballen per fer del Vallès Occidental una destinació turística sostenible. La finalitat és protegir i millorar el patrimoni, tant natural com cultural, i desenvolupar un model de turisme responsable, ambientalment sostenible i socialment inclusiu i accessible que mantingui una relació equilibrada entre visitants i residents.

L’ens comarcal és l’ l’ens gestor encarregat de la implantació al Vallès Occidental del Compromís per la Sostenibilitat Biosphere. Aquest és un programa que reconeix les bones pràctiques que, alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tenen en compte la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en el qual es troben. L’impulsa la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Aquest any, amb el suport del Consell Comarcal, 32 empreses i entitats turístiques obtenen la certificació de sostenibilitat Biosphere Sustainable Lifestyle. Aquest migdia, el Consell ha acollit l’acte de lliurament, amb la participació del president de l’ens i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez. També hi han assistit representants municipals dels diferents municipis amb empreses o entitats distingides: Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès; Nil López, alcalde Matadepera; Joan Playà, alcalde de Castellbisbal; Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Antoni Massana, alcalde de Vacarisses; Núria Marín, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Lluís Matas, regidor de l’Ajuntament de Sabadell; Pere Soler, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; Jesús Porres, regidor de l’Ajuntament de Viladecavalls; Brigitte Navarrete, regidora de l’Ajuntament de Sentmenat i Joan Gallisà, director de l’’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Rubí, entre d’altres representants electes i tècnics.

El president del Consell Comarcal ha destacat que “volem un territori on el turisme sigui responsable i sigui un motor econòmic sostenible. El programa Biosphere és un programa que creix cada any i que posa de relleu l’esforç que realitzen els agents del sector turístic comarcal per desenvolupar la seva activitat de manera responsable al territori a nivell social, econòmic i medi ambiental”.

Destacar que, entre aquestes entitats, hi ha el pròpi Consell Comarcal, el qual renova el distintiu Biosphere Sustainable Committed, que acredita, un any més, el Vallès Occidental com a una destinació compromesa amb el desenvolupament turístic sostenible. Aquest segell acredita la tasca que l’entitat  realitza a favor d’un desenvolupament del turisme respectuós amb el territori, sostenible, inclusiu i de qualitat.

22 punts d’informació comarcals

Avui també s’ha fet el lliurament de les certificacions de Punt d’Informació turística. En total, s’han acreditat 5 nous punts d’informació i uns altres 17 han renovat la seva distinció,  el que equival a una xarxa de 22 punts d’informació comarcals.

En aquest sentit el president del Consell ha destacat que  els millors prescriptors d’un territori són els seus propis habitants. El programa Punts d’Informació turística ens ofereix, per una banda,  tenir grans prescriptors i coneixedors de a la comarca i, per altra banda, donar una informació veraç, de qualitat als nostres visitants”.

Podeu consultar el llistat d’empreses i entitats acreditades en el documents adjunts.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail