Buscador per paraules clau
21 maig 2024

El Consell Comarcal promou iniciatives formatives destinades a la millora de competències professionals

Al llarg del primer quadrimestre del 2024 el Consell Comarcal ha realitzat diferents accions formatives amb l’objectiu de millorar les competències de diferents col·lectius de professionals. Es tracta d’accions dirigides a professionals de l’àmbit d’Ocupació, dels diferents ajuntaments de la comarca, així com també de propostes formatives dirigides a la millora de l’ocupabilitat de persones en situació d’atur de llarga durada.

Un total de 12 professionals de diferents ajuntaments de la comarca que treballen per la inserció laboral de persones -especialment amb joves- i professionals que dirigeixen equips de treball en els seus serveis han participat durant el mes d’abril a la formació basada en el Model Triaxial de Valors de de Simon L Dolan, Doctor en Gestió de Recursos Humans i Psicologia Laboral per la Universitat de Minnesota, escriptor i investigador. El treball en valors aquest model afavoreix la connexió en els grups-comunitats de pertinença i es constitueix com a una eina d’intervenció amb persones molt potent. L’acció s’ha realitzat en el marc del projecte Teixint metodologies pe l’Ocupació amb el suport de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

Formació per a persones en situació d’atur de llarga durada

D’altra banda, entre els mesos de gener i abril, 48 persones participants en els programes 30 Plus i Treball i Formació -programes per la millora de l’ocupabilitat de persones en situació d’atur de llarga durada subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya- , han millorat les seves competències digitals i comunicatives a través de formacions d’ofimàtica, internet i xarxes socials. Aquestes han estat combinades amb formació en autoconeixement i gestió emocional mitjançant diferents eines d’intel·ligència emocional.

Durant els 12 mesos de durada dels programes, que es realitzen amb la cooperació de 17 ajuntaments de la comarca, les persones participants compten amb un equip de professionals experts que els orienten en el món laboral, i en el coneixement d’eines i recursos per la seva reincorporació al mercat de treball.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail