Buscador per paraules clau
05 novembre 2025

Les empreses de la Xarxa Productes de la Terra del Vallès Occidental reconegudes al Gastronòmic Fòrum Barcelona

El Vallès Occidental està present al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2025, que se celebra el 3, 4 i 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, a través del projecte de la Xarxa Productes de la Terra, que lidera el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Considerada una de les fires de referència del sector, el certamen reuneix productors, elaboradors, distribuïdors i restauradors, convertint-se en un punt de trobada per a tota la cadena de valor gastronòmica.

En aquesta edició, les empreses Casanovas 1906 i SANMY, adherides a la Xarxa, han participat amb estand propi, mostrant la vitalitat i la diversitat del teixit agroalimentari de la comarca. Casanovas 1906, xarcuters de tradició familiar a Terrassa, han presentat productes singulars com la Botifarra Terregada, mentre que SANMY, històrica empresa de refrescos amb seu també a Terrassa, ha donat a conèixer la seva gamma de begudes, entre les quals destaca La Modernista, un refresc emblemàtic que combina essència tradicional i innovació.

En el marc de la fira, la Diputació de Barcelona va organitzar un acte de reconeixement a les empreses compromeses amb la recuperació de varietats locals. Conduït per la periodista Empar Moliner i amb la presència destacada del diputat adjunt de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Juan Antonio Pérez García, regidor de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i de la diputada delegada de Turisme i Comerç, Olga Serra Luque, regidora i primera tinent d’alcalde de Vacarisses, l’acte va servir per posar en valor la tasca d’aquells productors i projectes que contribueixen a preservar la biodiversitat agrícola i el patrimoni alimentari del territori.

Pel que fa al Vallès Occidental, es va distingir el Celler Can Morral del Molí (Ullastrell) per la recuperació i comercialització de l’oli d’oliva Becarut i la finca Can Domènech (Sant Cugat del Vallès) per la recuperació del Tomàquet Mandó de Collserola.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental treballa des de fa anys per a la recuperació i conservació de les varietats locals de la comarca, amb iniciatives destinades a preservar el patrimoni agrícola i fomentar una producció sostenible i arrelada al territori. Entre les accions més destacades hi ha l’elaboració de la Memòria Agrícola del Vallès Occidental (2019), que va establir una diagnosi sobre el sector agrari comarcal, i el projecte del Banc de Llavors del Vallès Occidental, desenvolupat conjuntament amb l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail