Buscador per paraules clau
24 maig 2022

El Consell Comarcal participa a la visita de treball a Brussel·les junt amb una quinzena de governs locals, de la mà de la Diputació de Barcelona

Una delegació de representants tècnics d’ens locals de la província de Barcelona, formada per tretze ajuntaments i dos consells comarcals, han viatjat a Brussel·les per tal d’interactuar directament amb funcionaris de les institucions europees que estan en aquest moment definint polítiques i desenvolupant programes rellevants per als municipis de la província. La trobada ha estat organitzada per la Diputació de Barcelona.

Per part del Consell Comarcal hi ha participat representació tècnica. Durant les sessions de treball han visitat l’oficina que la Diputació de Barcelona té a Brussel·les i han assistit a tot un conjunt de trobades a la Comissió Europea sobre les “Eines necessàries per a una democràcia sana”, “El finançament sostenible per a les ciutats”, la “Dimensió interna i externa del Pilar Europeu de Drets Socials” i sobre les “Ciutats climàticament neutres i intel·ligents: innovació per millorar l’entorn urbà”. També s’han fet reunions al Comitè Europeu de les Regions i al Parlament Europeu.

La visita ha permès donar a conèixer i promocionar les iniciatives innovadores i les bones pràctiques de diferents territoris i connectar amb les institucions, els funcionaris europeus, els representants d’altres regions i organismes internacionals.

A més del Consell Comarcal del Vallès Occidental  hi ha participat els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet, Mataró, Mollet del Vallès, Manresa, Sabadell, Viladecans, Gavà i Castellví de Rosanes. També el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Des del 1998, la Diputació de Barcelona té una oficina a Brussel·les des d’on es treballa per representar i defensar els interessos locals dels 311 municipis de la província a la capital d’Europa, gràcies al fet que la proximitat a les institucions i la dinàmica de treball en xarxa de la capital europea han permès reforçar el rol dels governs locals de la província a Europa i al món.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail