Buscador per paraules clau

Acció Climàtica i Sostenibilitat

Oficina de Transformació Comunitària del Vallès Occidental per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques

Castellano

Català

Oficina de Transformació Comunitària del Vallès Occidental per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques

L’Oficina de Transformació Comunitària del Vallès Occidental és el teu nou punt de referència a la comarca per informar-te i trobar els recursos necessaris perquè puguis crear una comunitat energètica o desenvolupar-ne una d’existent.

Què t’oferim?

1. DIFUSIÓ

Consulta la informació i materials que anem actualitzant al nostre web, participa en les formacions i tallers que oferim, troba’ns en fires i punts d’informació locals i fem ressò de la teva iniciativa de comunitat energètica!

2. ACOMPANYAMENT

T’ajudem a portar la teva iniciativa de comunitat energètica i participa en trobades amb altres comunitats energètiques i entitats i empreses del territori que poden oferir-te solucions per tirar endavant el projecte.

3. ASSESSORAMENT

T’oferim serveis de consultoria tècnica, econòmica, administrativa, social, legal o jurídica adaptats a les característiques i necessitats del teu projecte.

Aquestes actuacions estan subvencionades per l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía a través del programa de concessió d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària per la Promoció i Dinamització de Comunitats Energètiques (Programa CE Oficinas), emmarcada en la component 7 «Despliegue e integración de renergías renovables» del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia per a l’execució dels Fons Next generation UE.

Què és una comunitat energètica?

Una comunitat energètica és un conjunt de persones, empreses no vinculades al sector energètic i/o entitats públiques que us poseu d’acord per col·laborar en generar, consumir i gestionar conjuntament la vostra energia. Això suposa que per participar-hi haurem dedicar una part del nostre temps i/o diners per compartir un projecte que, a canvi, ens permetrà tant tenir control sobre l’energia que consumim com aprofitar-la al màxim. Alguns dels projectes que es poden fer són els que podeu veure a la imatge.

Més enllà de generar importants estalvis en la factura energètica, les comunitats energètiques milloren la vida dels seus participants, la cohesió de l’entorn local on s’ubiquen i la salut del planeta, deixant així de seguir depenent de les energies fòssils i els mercats de les grans empreses energètiques.

Vols saber què fa falta per fer una comunitat energètica? Consulta la nostra Guia pràctica per a la creació de Comunitats Energètiques.

Actualitat i agenda

Notícies:

El Consell Comarcal del Vallès Occidental impulsarà les comunitats energètiques a través d’una Oficina de Transformació Comunitària finançada amb fons europeus Next Generation (2 de novembre de 2023)

Agenda d’activitats:

Dades de contacte

Oficina de Transformación Comunitaria del Vallès Occidental para la promoción y dinamización de comunidades energéticas

La Oficina de Transformación Comunitaria del Vallès Occidental es tu nuevo punto de referencia en la comarca para informarte y encontrar los recursos necesarios para que puedas crear una comunidad energética o desarrollar una existente.

¿Qué te ofrecemos?

1. DIFUSIÓN

Consulta la información y materiales que vamos actualizando en nuestra web, participa en las formaciones y talleres que ofrecemos y ¡encuéntranos en ferias y puntos de información locales y hacemos eco de tu iniciativa de comunidad energética!

2. ACOMPAÑAMIENTO

Te ayudamos a llevar tu iniciativa de comunidad energética y participa en encuentros con otras comunidades energéticas y entidades y empresas del territorio que pueden ofrecerte soluciones para llevar adelante el proyecto.

3. ASESORAMIENTO

Te ofrecemos servicios de consultoría técnica, económica, administrativa, social, legal o jurídica adaptados a las características y necesidades de tu proyecto.

Estas actuaciones están subvencionadas por el Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía a través del programa de concesión de ayudas a Oficinas de Transformación Comunitaria por la Promoción y Dinamización de Comunidades Energéticas (Programa CE Oficinas), enmarcada en la componente 7 «Despliegue e integración de energías renovables» del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia para la ejecución de los Fondos Next generation UE.

¿Qué es una comunidad energética?

Una comunidad energética es un conjunto de personas, empresas no vinculadas al sector energético y/o entidades públicas que se ponen de acuerdo para colaborar en generar, consumir y gestionar conjuntamente su energía. Esto supone que para participar deberemos dedicar una parte de nuestro tiempo y/o dinero para compartir un proyecto que, a cambio, nos permitirá tanto tener control sobre la energía que consumimos como aprovecharla al máximo. Algunos de los proyectos que se pueden realizar son los que puede ver en la imagen.

Más allá de generar importantes ahorros en la factura energética, las comunidades energéticas mejoran la vida de sus participantes, la cohesión del entorno local en el que se ubican y la salud del planeta, dejando así seguir dependiendo de las energías fósiles y los mercados de las grandes empresas energéticas.

¿Quieres saber qué hace falta para hacer una comunidad energética? Consulta nuestra Guía práctica para la creación de comunidades energéticas.

Actualidad y agenda

Noticias:

El Consejo Comarcal del Vallès Occidental impulsará a las comunidades energéticas a través de una Oficina de Transformación Comunitaria financiada con fondos europeos Next Generation (2 de noviembre de 2023)

Agenda de actividades:

Datos de contacto

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Climàtica i Sostenibilitat

+
06-06-2024

En marxa les primeres actuacions del projecte amb finançament Next Generation “El riu, teixint fils de vida” del Consell Comarcal del Vallès Occidental

28-05-2024

Explotacions agrícoles de la comarca i restaurants de proximitat obren les portes el proper cap de setmana per Benvinguts a Pagès La Festa

23-05-2024

Publicada la primera edició del mapa Vallès Solar: un 16% de cobertes industrials analitzades ja disposen d’instal·lacions fotovoltaiques

21-05-2024

El Consell Comarcal incrementarà la seva aportació a la Federació d’ADF del Vallès Occidental pel 2024 per la vulnerabilitat dels boscos provocada per la sequera